استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پر، کنید.

 

به گزارش مهر، سعیده شجاعی علی‌آبادی، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی گفت: از مصرف قوطی‌ کنسروهایی با سطح چرب، باد کرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پر، کنید.

 

سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

 

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط من،ی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

 

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید تو،ین‌هایی تحت ،وان مایکوتو،ین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طول، مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتو،ین‌هایی مانند ،رناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ،یبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پر، شود.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو ، آن در قوطی امکان رشد باکتری کلست،وم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلست،وم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتو،ین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید تو،ین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

 

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگر، وجود تو،ین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوش،د.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگر، اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید ،وان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید تو،ین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

 

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواردی بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حدا،ر ۳ درجه سانتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

 

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پر، کنید.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پ،تیکی و در ،ایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از ،‌های قابل بازیافت امحا کنید.

منبع: http://khabark،dro.com/fa/news/720535/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D9%86%D8%B3%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA